banner

Jeste li čuli za teoriju zelene olovke?

ŠKOLARAC je došao iz škole, mama kao mama pregledava knjige i bilježnice i prvo što uočava jest ona drečava crvena kemijska kojom je učitelj(ica) jasno istaknula sve napisane greške. "Opet si to krivo napisao. Kakvo je to slovo draga? Kada ćeš naučiti gramatiku i brojeve?" - I dijete ponovno mora proći proces tuge i nezadovoljstva zbog svojih grešaka. I nikakva pokuda, posebno ona naglašena, neće mu biti poticajna da se poboljša, da se fokusira na Bit ću bolji!

Umjesto grešaka i crvene olovke, svom školarcu u bilježnici potražite samo najbolje napisana slova i njih istaknite zelenom olovkom. Ono što se time postiže je oduševljenje kod djece koja će vježbanje pisanja ravnati prema zeleno zaokruženim slovima i crtama, i zbilja se potruditi iznova ponoviti sva baš lijepo napisana slova.

Crvena boja nas čini pažljivijima, plava potiče kreativnost dok zelena djeluje smirujuće i pomaže boljoj koncetraciji.

Ako vam se svidjela ideja kako unaprijediti učenje i pamćenje, sigurno ćete obožavati nove briši/piši gel olovke kojima i prvašići lako pišu i potpuno čisto i brzo se brišu. Pogledajte ponudu na http://www.tamtam.com.hr/mg-pisibrisi-svijet

Ostavite komentar
banner

whoosh